2017-11-03 11:41:10• hírek • Agerpres

Dragnea: Semmi sem indokolja, hogy ne fogadjuk el az adóügyi intézkedéseket

Semmi sem indokolja, hogy a kormány által bejelentett adóügyi intézkedéseket ne fogadják el, nyilatkozta pénteken a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke. Liviu Dragnea hozzátette, szerinte Klaus Iohannis államfő nem bírálta ezeket az intézkedéseket, csak egy elemzést próbált meg ismertetni.

"Én nem bírálatként fogtam fel, hanem úgy láttam, hogy egy elemzést próbál ismertetni, majd közölte, hogy lényegében ez nem a saját elemzése. Véleményem szerint semmi sem indokolja, hogy a szóban forgó adóügyi intézkedéseket ne fogadjuk el, abszolút semmi, mert ezek csak jót hoznak mindenkinek" — válaszolt Dragnea a parlamentben arra a kérdésre, hogy mi a véleménye az államelnök csütörtökön megfogalmazott bírálatairól.

Dragnea szerint a kormánykoalíció képviselői nagyobb és kisebb vállalatok illetékeseivel is tárgyaltak, és ők nem mondták, hogy "felfordulást" okoznának a bejelentett adóügyi intézkedések.

A PSD elnökét arról is megkérdezték, miként vélekedik az államfő azon nyilatkozatáról, miszerint alig fognak nőni a bérek.

"Eddig azt mondták, csökkenni fog a munkavállalók fizetése, most azt mondják, nőni fog. Igen, nőni fog a nettó fizetés, ez az intézkedés csak előnyökkel jár. Többször elmondtuk, hogy a munkáltató nem fog többet fizetni, az alkalmazott nem fog kevesebb pénzt kapni, sőt többet kap majd, ugyanakkor nagyobb lesz a befizetett tb-járulék mértéke, és jelentősen leegyszerűsödik az eljárás az üzleti szférában"

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: